Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01 15:56 - КАЦУДЗО НИШИ - 2
Автор: viva1122 Категория: Други   
Прочетен: 277 Коментари: 1 Гласове:
6

Последна промяна: 23.01 16:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
продължение...

ШЕСТ ПРАВИЛА ЗА ЗДРАВЕТО

Първо правило на здравето: Твърдо, равно легло

Креватът, на който спите, трябва да бъде толкова ра­вен и твърд, колкото можете да изтърпите. Одеялото следва да е леко и тънко, колкото да не замръзнете. Ста­райте се да лежите в постелята в изравнено положение. Когато тялото е разположено по такъв начин, теглото му се разпределя равномерно, мускулите се отпускат макси­мално, а извивките или изкривяванията на гръбначния стълб, причинени от изправеното положение през целия ден, лесно се коригират. Вън от другото твърдата постеля съхранява функционалната дейност на кожата и предпаз­ва черния дроб от умора. Нещо повече, вените, разполо­жени на повърхността на цялото тяло, оказват влияние върху движението на кръвта към сърцето. Това на свой ред води до повишена активност на чернодробната дейност, в резултат на което всички ненужни вещества, натрупали се за деня, напускат организма, а двигателните нерви се предпазват от нежелано притискане и напрежение. Дебе­лото черво се освобождава от запека и задръстването.

Гръбначният стълб на човека се състои от 33 прешле­на, разположени един под друг, образуващи вертикален стълб — 7-те горни прешлена се наричат шийни, следва­щите 12 — гръдни (или торакални), по-нататък идват съ­единени 5 поясни прешлена и след това 5 прешлена, срас­нали в триъгълна форма — кръстцови и последните чети­ри — опашна кост (опашчица)

Първият и вторият шийни прешлени получили назва­нието въртящи се около оста си, а прешлените от 2-рия шиен до 5-тия поясен — сгъващи и разгъващи.

Между прешлените са разположени хрущяли и връз­ки, които амортизират удари, триене, разтягане, защита­вайки гръбначния стълб от претоварване и нежелани въз­действия.

 

Тръбата, образувана от отделните прешлени, формира канал, в който е разположен гръбначният мозък. В среда та на всеки прешлен се намира прешленест израстък, от двете страни на който има и странични израстъци, необ­ходими за защита на гръбначния стълб от неочаквани вън­шни удари.

Второ правило на здравето: Твърда възглавница

Ниши препоръчва да се използва цилиндрична твърда възглавница, вместо мека и голяма (фиг. 7). Той пише: "...лягате хоризонтално, поставяте шията под възглавничката, така че 3-ти и 4-ти шийни прешлени буквално да ле­жат върху нея. Няма нужда да се споменава, че онзи, кой­то е привикнал с такава възглавница, ще чувства болки. В този случай върху нея може да се постави или кърпа „за лице или парче мека тъкан. Но запомнете, че от време на време тази тъкан трябва да се сваля и постепенно да се привикне към твърдата възглавница. По такъв начин след известно време ще свикнете и ще спите удобно без какъв­то и да е омекотител."

 

"За какво са ми тези мъчения?" — ще си помисли ня­кой. Но не бързайте да се отказвате от това чудесно пра­вило. Както и първото, то е много разумно.

Научно е доказано, че преградката на носа е източник за стимулиране на рефлекторната дейност на вътрешните органи (фиг. 8). В нея са концентрирани центровете на раз­лични рефлекси. Затова като се въздейства върху определе­на точка, могат да се излекуват много болести. Да си при­помним: при припадък, силно опиянение или загуба на съзнание — обикновено на човека дават да помирише пар­че памук, напоено с амонячен спирт и той идва в съзнание. Това става защото периферните окончания на троичния и симпатиковия нерв са получили необходимия импулс.

 

Установено е, че преградката на носа контролира фи­зиологичното равновесие на всеки вътрешен орган. Таки­ва болести като сенна хрема, астма, миома, напрежение в артериите на сърцето, заболявания на половите и ендок­ринните органи, паращитовидната и щитовидната жлеза, незадържането на урина, болки при менструален цикъл, запек, ентерит, отслабване на диафрагмата, бъбречни за­болявания, болести на стомаха, черния дроб и ухото, а съ­що раздразнителност, безсъние, световъртеж, зависят от състоянието на носната преграда.

Твърдата възглавница лекува атеросклерозата на мозъч­ните съдове. Познавам много упорити хора, които страдат от загуба на паметта, от атеросклероза, но не искат да спят на твърда възглавница. И всички те се лутат от лекар на лекар, от една система на лечение към друга. Твърдата възглавница, независимо от първоначалния дискомфорт, между другото, стимулира мозъчното кръвообращение, адаптирайки шийните прешлени един към друг и посте­пенно преодолявайки кристализацията (втвърдяването) на отложените продукти в мозъчните съдове.

 

От древни времена, тайната за дълголетие се изразява с поговорката: "Дръж главата на студено, краката на топ­ло и стомаха празен." Такава "студена глава" може да се получи само при използването на твърда цилиндрична възглавница. Най-добре е тя да се подлага под шията та­ка, че 3-ти и 4-ти шийни прешлени да лежат върху нея. Нужно е да се лежи по гръб. Отначало регулирайте поло­жението на шията с ръце и като полежите така 5 минути ще намерите удобното положение. Именно то ще бъде правилното за вас....

image

Спомням си в японския сериал Камбе - леглата и най-вече възглавниците, на които спяха  :) 

следва...
Тагове:   ниши,


Гласувай:
6
0Предишен постинг

1. viva1122 - ...
23.01 16:30
- продължението с останалите правила ще поместя в този постинг
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viva1122
Категория: Други
Прочетен: 80111
Постинги: 100
Коментари: 246
Гласове: 728
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31