Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2017 00:50 - МАСАРУ ЕМОТО - ВОДА
Автор: viva1122 Категория: Други   
Прочетен: 664 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 13.11.2017 01:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Масару Емото е роден в Йокохама през юли 1943 г. Завършил е хуманитарни науки на Йокохамския общински университет с насоченост към международни отношения. През 1986 г. създава IHM Corporation в Токио. През октомври 1992 г. получава сертификат за доктор по алтернативна медицина от Свободния интернационален университет. Впоследствие в Съединените щати 2 се запознава с идеята за микроскупчването на молекулите във вода и технологията на магнитнорезонансния анализ. Така започва търсенето му за разкриване тайните на водата. Д-р Емото предприема обширни изследвания върху водата на планетата като учен-изследовател, но още повече от перспективата на оригинален мислител. Накрая разбира, че водата разкрива истинската си природа под формата на замръзнал кристал. Той продължава своите изследвания и е написал редица книги на японски, които са добре приети. Женен е за Кацуко Емато, която споделя неговия ентусиазъм и е ръководител на Киокуша, издателския отдел на неговата компания. Имат три деца.

И МНОГО МАЛКА ЧАСТ И БЕГЛО ЗАПОЗНАВАНЕ


.................
image

Нека обясня как започнах да правя снимки на кристали. Наливах петдесет различни вида вода в петдесет различни панички - петри. (През първите няколко години използвах сто.) Замразявах ги за три часа във фризера на - 20° С (- 4° Р). В повърхностния пласт на паничките се оформяха капки лед от около 1 мм. Кристалът се появява, като хвърлите светлина върху короната на ледената капка. Разбира се, резултатът не винаги бе петдесет кристала, понякога не се оформяше дори и един кристал. Когато изобразявахме графически формирането на кристалите, открихме, че различните води образуват различни кристали. Някои от тях бяха определено сходни, други бяха деформирани, а от някои видове вода изобщо не се формираха кристали.

Първо наблюдавах кристали от чешмяна вода, взета от различни места. Водата на Токио бе катастрофа - не се оформи нито един-едничък кристал. В чешмяната вода се слага известно количество хлор за санирането й, а това напълно разрушава структурата на естествената вода. В естествената вода, независимо откъде идва тя - естествени извори, подземни реки, глетчери и горните пластове на реките, - се формират завършени кристали. Усилията ми да снимам ледени кристали и да провеждам изследването започна да напредва.

Тогава един ден изследователят, който бе обсебен като мен от проекта, каза нещо съвсем неочаквано: „Нека видим какво ще стане, ако оставим водата под въздействието на музика".
Знаех, че е възможно вибрациите на музиката да окажат въздействие върху водата. Музиката ми доставя огромно удоволствие и някога, като дете, хранех надежди да стана професионален музикант, ето защо напълно подкрепях този невероятен експеримент. 7 В началото нямахме и идея каква музика да използваме и при какви условия ще провеждаме експеримента. Но след доста лутания и грешки стигнахме до заключението, че вероятно най- добрият метод е най-простият - да се сложи бутилка с вода на масата между две тон колони и да я изложим на звука, при който човек нормално слуша музика. Трябваше да използваме и същата вода като в предишни опити. Първо опитахме с дестилирана вода от аптека.
Резултатите ни поразиха. Пасторалната симфония на БEТОВЕН с нейните светли и ясни тонове създаде прекрасни, добре оформени кристали. 40-та симфония на МОЦАРТ, изящна молитва към красотата, създаде кристали, които бяха нежни и елегантни. А кристалите, оформени от звуците на ШОПЕНовия етюд опус 10, № 3, ни изненадаха с очарователните си детайли.

Въздействието на звуците на класическата музика върху водата доведе до добре оформени кристали с различни характеристики. Контрастен резултат се получи от водата, изложена на силната хевиметал музика, която в най-добрия случай даваше фрагментирани и деформирани кристали. Но опитите ни не спряха дотук.

Следващото нещо, което обмисляхме, бе: какво ще стане, ако напишем думи и фрази като „Благодаря" и „Глупак" на парчета хартия и ги залепим на бутилките, обърнати навътре към водата. Не изглеждаше логично водата да „прочете" написаното, да разбере значението и съответно да промени формата си. Но аз знаех от опитите ни с музиката, че могат да се случат странни неща. Чувствахме се като изследователи, тръгнали без карта за пътуване из джунглата. Резултатите от опита не ни разочароваха. Водата, подложена на „Благодаря ти", оформи красиви хексагонални кристали, а водата, изложена на думата „Глупак", произведе кристали, подобни на сътворените от хевиметал музика - фрагментирани и деформирани.
По-нататъшните ни опити показаха, че вода, подложена на позитивни, изречени с внимание и съучастие изрази, като „Хайде, направи го!", дава атрактивни, добре оформени кристали, заповедни, по-груби, звучащи негативно изрази, като „Направи го!", изобщо не оформиха кристали. Урокът, който трябваше да научим от експеримента, се отнасяше до , силата на думите. Вибрацията на добрите думи оказва позитивно въздействие върху нашия свят, докато вибрацията на негативните думи притежава силата да руши.
Познанието за водата представлява изследване, чрез което да откриваме как действа Космосът, а кристалите, разкрити във водата, са като врата към друго измерение. Като продължавахме нашите опити със снимане на кристали, разбрахме, че сме тръгнали да се изкачваме по стъпалата към разгадаване на дълбоките тайни на Космоса. Помня специално една снимка.
Беше най-красивият и изящен кристал, който бях виждал - оформил се под въздействие на думите „любов и благодарност". Сякаш водата бе ликувала и бе ознаменувала момента със създаването на разцъфнало цвете. Спокойно мога да кажа, че от този миг нататък животът ми действително се промени. Водата ме научи за финеса на човешката душа и за въздействието, което „любов и благодарност" могат да имат върху света.
В Япония съществува предание, че думите на душата живеят в един дух, наречен котодама, или дух на думите, и че актът на изговаряне на думи има силата да промени света. Всички знаем, че думите оказват огромно влияние върху начина, по който мислим и чувстваме и че  нещата вървят гладко, когато се употребяват позитивни слова. Но никога досега не сме могли да наблюдаваме ефекта от позитивните слова. Думите са изява на душата. Твърде вероятно е състоянието на душата ни да оказва огромно въздействие върху водата (която съставя около 70 процента от тялото ни), а то засяга не по-малко и тялото ни. Хора, които се радват на добро здраве, общо взето са с висок дух. Наистина здрав дух живее най-добре в здраво тяло. Колкото повече нещастни хора виждах, толкова повече се убеждавах, че болестта не е само индивидуален проблем, а е следствие от деформацията на обществото като цяло. Докато не се направи нещо за този деформиран свят, в който живеем, докато не можем да лекуваме наранената душа, броят на страдащите от соматични болести хора няма да намалее.
Какви са деформациите в света? Това са деформациите на душата, а те оказват влияние на самия Космос. Както само една-едничка капка в басейна предизвиква разпростиращи се безкрай вълни, деформациите, дори в една душа, се разпространяват по света и водят до глобална деформация. Но не всичко е загубено - има надежда. Има спасение, и то се казва „любов и благодарност".

image

Земята се мъчи. Тя иска да бъде красива. Иска да бъде толкова красива, колкото е възможно да бъде. Вече казах, че може да определим човека като вода. Сигурен съм, че водата в хората, които разглеждат снимките на кристали, претърпява някакъв вид промяна. Аз открих най-красивия от всички кристали - кристала, създаден от „любов и благодарност". По общо мнение всички религии в света са основани на тези чувства. „Любов и благодарност" са думите, които трябва да служат като ръководно начало на света. Водата показва по много ясен начин как трябва да живеем живота си. Историята на водата се предава от всяка отделна клетка, за да обгърне целия Космос...


image
Тагове:   вода,   емото,


Гласувай:
5
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. viva1122 - има много за и против - малка част и от против...
13.11.2017 08:22
Изследванията и изводите на д-р Масару Емото не са съобразени с нормите на научния метод. Нещо повече, в интервю публикувано в Maui News, Емото заявява:

“Аз не се основавам на някаква съвременна научна основа. Аз дори не знаех, че има ограничения на науката, които да не дадат шанс на това изследване “. С други думи, Емото има “късмета” да не е част от научната общност, за да направи своите “изследвания ” без да се съобразява с научния метод.
Кристофър Сечфилд от Castleton State College, Върмонт, заинтригуван от претенциите на д-р Емото представя в “Is Masaru Emoto For Real?!!” официално изследване, което съдържа всички негови констатации и становища след месеци на изчерпателен преглед на публикаците на д-р Емото . Американският учен определил като критична грешка, “… че не е минимизирано влиянието на предубедеността на експериментатора относно резултата от изследванията му.”
Процедурата за избор на снимките не е изолирана от пристрастие. Няма гаранция, че получените резултати не са избрани съзнателно или подсъзнателно от фотографа. Д-р Емото не се тревожи от това, а за съвсем друго. При избора си на технически персонал, той не се е ръководил от това да бъде с официален изследователски опит, а да няма негативни мисли, които да се отразят на образуването на красивите кристали. Емото споделя, че “естетическото чувство и характера на изследователя е най-важният аспект при избора на снимките на кристали “.


цитирай
2. viva1122 - ...
13.11.2017 08:25
Известният скептик Джеймс Ранди предлага на Емото наградата от 1 млн. долара, ако успее да повтори опитите си в научна среда. Емото не е взел тези пари досега. Може би, защото годишният оборот от продажбата на бутилки с “вълшебната” вода достига над 14 млрд. долара. Всяка бутилка със “запомнени” вдъхновяващи слова струва по 13.5 долара парчето.

И така - всичко, което ни пишат и казват, трябва да се проверява/разбира се доколкото можем/ и да прочетем и други гледни точки.
цитирай
3. viva1122 - ...
13.11.2017 08:30
Но едно е сигурно - не трябва да си обезводняваме организма като пием достатъчно вода, не под формата на течности и разбира се всички не можем да си позволим изворна, така че... пийте достатъчно вода
цитирай
4. germantiger - 1
13.11.2017 12:26
Благодаря за изненадващия постинг, не го очаквах, темата също е нетипична, нека я нарека така.

За разлика от повечето твои постинги, днес си предложила повече инфо и аз приветствам това.

Кристалите наистина са красиви, както и историята на този творец. Не съм се интересувал защо кристалите така "замръзват" и се оформят, но винаги съм бил впечатлен от формите и визуализацията им озадачаващо и красиво е! Питам се дали всички са така или снимките и формите са отбрани/подбрани и не винаги резултата е с някаква ясна форма и елемент на НЕхаотична контструкция?!
цитирай
5. germantiger - 2
13.11.2017 12:29
Също като учения под постинга и аз съм скептик, предпочитам всичко да е проверено, подложено на тест и "нещата", които работят с материя, не ментално, а с материя - към тези неща да се подхожда внимателно и без толкова летеж на слово и въображение.

РЕЗУЛТАТИТЕ С МУЗИОКАТА НА ШОПЕН, С ДУМИТЕ - НЯКОИ С НЕГАТИВНА натовареност ме озадачиха и от една страна ме усъмниха, от друга потвърждават различно инфо, което ми е попадало - за паметта на водата, за отношението итн.

Оставам НЕкатегоричен към истинността на написаното, но наистина е красиво и изненадващо като тема - постинга си заслужава!
цитирай
6. germantiger - 3
13.11.2017 12:30
ХУБАВО Е, ЧЕ ИМА ХОРА, КОИТО СЕ ЗАНИМАВАТ ИЛИ ТВОРЯТ ИЛИ ТЪРСЯТ КРАСИВОТО - от това лошо няма, другото е след това :)
цитирай
7. viva1122 - G_T - Благодаря! :)
13.11.2017 16:39
Неочаквано и изненадващо за постинг тук от мен - да :) - просто реших да споделя интереса ми към темата. Преди години, когато прочетох книгата на Емото бях силно впечатлена и замислена, защото не вярвах на всичко. Сигурно има голяма доза истина, сигурно има хора, които с мислите си, с думите си или по някакъв друг начин могат на повлияят на водата, но за мен са единици. За музиката - повярвах. Но това, че не е доказано научно и е се използва за реклама вече не ми вдъхваше доверие докрай.
Но това не ми попречи да се възхищавам на причудливите форми на снежинките - красота. Публикувал е много снимки, но все подбирани и от не толкова голям брой опити.

Така че, снощи си спомних за тази информация - неочаквано и за мен реших и публикувах.
Дано е интересно и любопитно - за мен е удоволствие и още веднъж Благодаря!
цитирай
8. germantiger - ...
13.11.2017 18:09
Също съм чувал как музиката влияе на растения, цветя и дори бебета.

Интересно е, а и щом за теб е приятно - още по-добре.

Така или иначе ние правим постингите ни обикновено с любими или интересни за самите нас неща, така-че удоволствието на автора е почти задължително :)
цитирай
9. viva1122 - ...
13.11.2017 18:38
Да - и аз съм чела,даже и за бебета, които са още в утробата на майката :)

А за всяко начинание, работа, развлечение, четене и... за постинги, разбира се, удоволствието е задължително условие - съгласна съм! :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: viva1122
Категория: Други
Прочетен: 80111
Постинги: 100
Коментари: 246
Гласове: 728
Календар
«  Декември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31