Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Няма описание.
Автор: viva1122 Категория: Други
Прочетен: 78615 Постинги: 100 Коментари: 246
Постинги в блога от Юни, 2014 г.
27.06.2014 15:55 - без коментар
 Когато корабът потъва - мишките първи  бързат да го напуснат !


без коментар :)))))) - не е смешно, а направо тъжно !   
Категория: Други
Прочетен: 427 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.06.2014 16:04
  Мистериозно цвете от легендите се появява по цял свят Публикувано в Lifestyle От admin На June 17, 2014  

image
В будизма се говори за мистериозното цвете удумбара, чиито цветове цъфтят веднъж на 3 хил. години

Последният път, когато това се случва, е преди раждането на Сидхарта Гаутама Буда през VI в. пр.н.е., а през изминалите две десетилетия по цял свят се съобщава за цъфтенето му – небесен знак, който според религиозната традиция известява появяването на велик мъдрец или просветлен, който ще поведе човечеството.

Загадъчното цвете удумбара расте почти навсякъде и е с много тънко и нежно стебло, което обаче е изключително здраво, а веднъж откъснато, запазва своя свеж вид в продължение на месеци и дори години.

image

В будизма се говори за мистериозното цвете удумбара, чиито цветове цъфтят веднъж на 3 хил. години

 

За пръв път то е забелязано на една статуя на Буда в южнокорейския храм „Суми Зен” в Сунчеон през 1997 г., а през 2010 г. китайските държавни медии официално съобщават за появяването на загадъчното цвете, което само по себе си е повече от необичайно, имайки предвид комунистическия атеизъм.

Някои твърдят, че става въпрос за яйца на едно конкретно насекомо, основавайки предположенията си на съществуващата прилика във външния вид на двете.

В будистката традиция се твърди, че появяването на небесното цвете възвестява идването на „Свещения крал, който ще върти Колелото“. Смята се, че удумбара е продукт на свръхестествени сили и идва в човешкия свят от друго измерение на всеки 3 хил. години.

Източник: chudesa.net

Категория: Други
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.06.2014 09:42
  Древна гръцка легенда

В Древна Гърция богът на медицината Асклепий (на­речен по-късно от римляните Ескулап) имал две дъщери — Панацея и Хигия. Двете притежавали дарбата да лекуват, помагали на баща си за всичко, но постоянно спорели по­между си. Високомерната Панацея се смятала за вселечителка и гордо заявявала, че може да намери и подари на хо­рата лекарство за всички болести, а скромната Хигия ра­зумно възпирала сестра си от такива големи обещания.

Не може да съществува едно-единствено средство за всичко — казвала тя, — иначе защо са му дадени на човека разум и способности за творчество. Всичко е създадено, за да може човек сам да се справи и при най-непредвидени обстоятелства.

Но ако това е така — възразявала Панацея, — защо са му нужни всемогъщите богове?

Човекът винаги ще има нужда от боговете. За него ние — идеалите за Истина, Доброта, Любов, Красота, сме онова, към което човек се стреми постоянно. Но той е слаб и уязвим, за да постигне всичко това, има нужда от нашата помощ — отговаряла Хигия.

Не, не — възкликвала Панацея. — Боговете вече и без това са дали много на човека. Той е награден с Разум, Въображение, Памет, Воля, Чувства, даже Свръхсъзнание, т.е. способността за творчество. Да не би винаги човекът да ни се отплата с Благодарност и Любов?

Да. Вярно е. Но това е само защото човекът не познава Законите на живота. Ние сме длъжни да го научим на тези закони, за да не настъпи катастрофа на Земята.

И все пак не! За нищо на света не доверявам своите сили на хората.

Как ли не убеждавала Хигия сестра си. Панацея не ис­кала да я слуша. Така се разделили дъщерите на бога на ле­чението Асклепий по различни пътища. Панацея лекува хората с различни отрови, прахчета, микстури, таблетки и досега търси едно-единствено средство за всички болести едновременно. А Хигия просвещава хората, проповядва сред тях Законите на живота, които никой не бива да на­рушава. Хигия вярва, че овладявайки тези закони, хората ще могат да си ги предават един на друг и на своите деца, ка­то с времето цялото човечество ще стане физически и ду­ховно здраво, а самият живот на Земята — прекрасен.

В тази легенда се говори за това, че изкуството да се живее намира своите корени в изкуството да бъдеш здрав, което е възникнало много преди появата на такива области в човешката дейност като медицината — повече от 5 000 г. до н.е. , когато тя се е наричала аюрведа, означаващо "аюс" — живот и "веда" — знание, т.е. знание за живота — и дълго преди появата на фармацевтичната промишленост. Животът на планетата Земя има непоклатими закони и чо­вечеството трябва да ги спазва, за да не го загуби.

Категория: Други
Прочетен: 1030 Коментари: 6 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: viva1122
Категория: Други
Прочетен: 78615
Постинги: 100
Коментари: 246
Гласове: 726
Календар
«  Юни, 2014  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30